31 Temmuz 2013 Çarşamba

MERAKLA BEKLENEN KORE DİZİLERİ 2013


[Resim: 122mo.gif]
Merhaba sevgili çingularım.Açılışı şekerlik abidesi Lee Min-Ho ile yapıyorum.Ne zaman bilgisayarın başına oturmaya niyetlensem ya canım istemiyor ya da yazacak birşeyler bulamıyorum.Bu günlerde oruç dolayısıyla bitkin olduğum için doğruyu söylemek gerekirse yazasım gelmiyor.Bugün azimle bilgisayarın başına oturdum ve yazmaya başladım bu postta sizi 2013'ün merakla beklenen dizileri ile tanıştıracağım.Hadi başlayaım...





THE HEİRS-MİRASÇILAR
Benim en merakla beklediğim yapım Lee Min Ho ve Park Shin Hye unninin yeni dizisi olan Heirs 7 Ekimde yayınlanmaya başlayacak olan dizinin harika bir yapım olacağının birinci kanıtı senaristinin Sceret Garden , A Gantleman Dignity , The City Hall gibi başarılı dizilerin senaristi Kim Eun Sook olması.Varliklı ailelerden gelen lise öğrencilerinin aşkları ve arkadaşlık hayatını konu alıyor.Benim çok sevdiğim 6 Sezon bıkmadan izlediğim Gossip Girl ve Korefanlarının çoğunun ilk dizisi olan Boys Over Flowers karışımı bir dizi olacağını duyduğumda acayip sevindim.Bu diziyi merakla ve heycanla bekliyorum.Dizi için detaylı anlatımı şu yazıda bulabilirsiniz.







Beatiful Man - Güzel Erkek

Jang Geun Suk'u da dizilerini de severim son dizisi Love Rain'den sonra ara vermeden dizi çekimlerine devam eden Geun Suk ,yeni dizisi Beatiful Man diğer adıyla Yebbeun Namja adlı japon mangası uyarlaması olacak konusu kısaca Dokgo Ma-Te (Jang Geun-Suk) dünyanın en güzel adamıdır. Ayrıca iddialı bir adamdır ve yakışıklılığıyla çok para kazanmak istemektedir. Dokgo Ma-Te, zengin bir ailenin eski gelini olan Hong Nya-Nya ile karşılaşır. Hong Nya, Dokgo'nun yapmaya çalıştığı şeyi anlar ve onun akıl hocası olur. Hong Nya-Nya, Dokgo Ma-Te'ye 10 farklı kadını baştan çıkarması için bir görev verir. Bu kadınlar farklı alanlarda başarılıdır ve Dokgo kendi özel yeteneğini sergilemeye çalışacaktır. Fakat daha sonra Dokgo Ma-Te'nin önünde garip bir kadın görünür. Kim Bo-Tong adındaki bu kız sıradan bir aileden gelen sıradan bir kızdır ve büyük bir aşkla Dokgo'yu sevmektedir. Peki Dokgo'yu kendine aşık edebilecek mi? Bu güzel dizinin başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz...









THE MASTER'S SUN
So Ji Sub'un yeni dizisi olan The Master's Sun en merak ettiğim diziler arasında So Ji Sub'u MİSA'dan sonra çok sevdim yeni dizisi de çok güzel olacağa benziyor.7 Ağustosta başlayacak olan dizinin konusu; Joo Joong-Won (So Ji Sub), hırs ile dolu bir şirket yöneticisidir. Her şeyi, hatta kişisel ilişkileri bile para ile ilgilidir. Tae Kong Sil (Kong Hyo Jin) ise kolayca ağlayabilen bir sekreterdir. Kasvetli bir kişiliğe sahiptir. Bir olaydan sonra Tae Kong Sil'in hayaletleri görmesi için bir yol açılır. O andan itibaren geceleri uyuyamamaya başlar..Bunu patronuna söyler ve petronu buna inanır.Ben dizinin kadrosunu ve konusunu çok sevdim 7 Ağustos hemen gelsin bizde So Ji Sub'uza kavuşalım ^^





Bu dizilere ilave olarak Kim Hyun Joong Oppanın yeni dizi çekeceği dedikoduları dolaşıyor sayfalarda eğer askere gitmekten vazgeçip Generatıon Of Youth'ı çekerse bu listeye onuda ekliyorum :)





Bir postun daha sonuna geldik sevgili çingular bu diziler başlayana kadar nasıl dayanacağız bilmiyorum ama zaman su gibi geçer diye bir söz vardır.Herkese bol bol K-Pop ve K-Drama'lı günler.Son olarak size bir tavsiyem var Hyun Joong oppanın yeni şarkısı Unbreaklable mutlaka dinleyin.Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.Çok yazdım ben yine hoşçakalın...

BAREFOOT FRİENDS - YALIN AYAK ARKADAŞLAR (2013)



Merhaba sevgili çingularım.Yazasım gelmez gelmez gecenin köründe yazasım tutar :) Bugün sizleri çok sevdiğim TV.Show'u olan Yalın Ayak Arkadaşlar ile tanıştıracağım.Kore'yi dizi ve müzikleriyle biliyoruz ama televizyon programlarının onlardan eksiği yok hatta daha eğlenceli olduğu tartışılır.İlk kez size bir programı tanıtacağım lafı çok uzatmadan başlıyorum :) Eğlenmeye hazır olun...



Soldan sağa;Yoon Se Yoon ,Kim Hyun Joong ,Kim Bom Soo ,Yoon Si Yoon ,Kang Ho Dong , Yoon Jong Shin ,UEE 
ve Eunhyuk 
Barefoot Friends türkçe adıyla yalınayak aradaşlar sekiz ünlünün bir araya gelip ülkeleri gezip görevler yaptığı TV programı.Çok ciddiydi bu yaa içim sıkıldı benim programı izlememin yegane sebebi Kim Hyun Joong'dur sırf onun gülümsemesini görmek için başlamıştım ama sonra farklılaştı.8 ünlü ve TV programı demiştik eğlenceli program derken benim alıma anında vazgeçilmez vazgeçilmesi teklif dahi edilemez tombik ajuşi geliyor zaten kimden bahsettiğimi anlamışsınızdır...Tabiki Kang Ho-Dong 'tan bahsediyorum.Ben Ho-Dong ajuşiyi çok seviyorum o kadar kommikki onunla yaşayan insanın ömrünü uzatır.Strong Heart'ın Lee Seung Gi ile birlikte MC'liğini yapmıştı zaten onlar ayrıldıktan sonra programın eski tadı kalmadı.Üyeleri tanıtmaya başlıyorum göz bebeğimiz birtanemiz Kim Hyun Joong ,  Olmazsa olmaz Kang Ho-Dong ajuşi ,Super Junior'un dans makinesi EunHyuk , After Scholl UEE namı değer Ulusal Peri (You're Beatiful) , Flower Boy Next Door 'un Enrique'si Yoon Si Yoon , Hakkında birşey bilmediğim ama programda çok sevdiğim Yoo Se Yoon , Şarkıcı Kim Bum Soo , ve programın en yaşlı üyesi Yoon Jong Shin ajuşi.Kadro çok güzel hatta gıcık olduğum UEE'yi bile sevdim.





İLK DURAK:VİETNAM
Üyelerimiz iki gruba ayrılıyor birinci grup Vietnam'ın bir köyüne gidecek olan grup Kang Ho Dong ,Kim Hyun Joong ,UEE ve Kim Bom Soo'dan oluşuyor.İkinci grup ise Vietnam'ın şehir merkezine gidecek olan grupta Eunhyuk , Yoon Si Yoon , Yoon Se Yoon ve Yoon Jong Shin'den oluşuyor.Gruplara verilen görev bir gün boyunca sıradan bir Vietnam'lı gibi yaşamaları.Bunun için çalışmaları ve kişi başına 300.000 Dong yani 10 Dolar kazanmaları gerekiyor.İki grubumuzda bu görevlerini başarıyla tamamlıyorlar.



Birinci grubumuz para kazanmak için denize açılıp yengeç topladı ve çalışmalarının ödülünü kendilerine yemek olarak verdiler.



İkinci grubumuz ise resimde arkada görünen bisiklet gibi araçlarda turistleri hanedanlık etkafında tur attırdılar.



*Vietnam'a elvedayı nasıl yapsan diye düşünen sekizlimiz en sonda Harlem Shake'te karar kıldılar ve üniversteli öğrenciler ile ayakkabılarını çıkararak çok güzel bir veda yaptılar.Hyun Joong'un ağır hallerine alışınca biraz tuhaf geldi bana :) 






İKİNCİ DURAK:ENDONEZYA 
Ne çektin be Oppa~~İkinci durağımızda görev tekrar aynı bir gününüzü sıradan bir Endonezya'lı olarak geçirin bunun için ilk yapmaları gereken orda yaygın bir iş olan halde hamal olarak çalışmak.




*Herkes taşıdıktan sonra paraları olup yemeğe giden grubumuz kendini kaybedip çok yemek yediler. Paraları teslim ettikleri hesap sorumlusu zeki bildiğimiz Si Yoon yanlış hesapladığı için paraları yetmeyince yönetmene borçlu kaldılar.Bu borcun sonucunda birinin pazara geri dönüp hamallık yapmaya devam etmesine karar verdiler yedikleri yemeğin %85'ini Hyun Joong'un kazandığı parayla yemelerine rağmen Taş-Kağıt-Makasta kaybettiği için cancağazımı tekrar hamallık yapmaya gönderdiler :(  Endonezya'da varitleri dolan grubumuz ilk okul çocuklarıyla büyük bir tren oluşturarak veda etti.

Hyun Joong'un en son çalışmaya gittikten sonraki hali kıyamam~  :(




ÜÇÜNCÜ DURAK:KENDİ ÜLKELERİNE DÖNÜŞ GÜNEY KORE
İki farklı ülkeden sonra kendi ülkelerine dönen ekibimizin şehirde kalmasına fırsat tanınmıyor.Güney Kore konuğu Hyun Joong'un ideal kadını eski Miss Korea Lee Hyori.Tekrar değişik şekilde iki gruba ayrılıyorlar.Bu seferki görevleri bütün üyelerin evine gidip her evde bir oyun oynamak ve oyundan kazandıkları paralar ile gidecekleri yerde konaklama ve yemek masraflarını ödemek."Evleri gezme aşamasında Hyun Joong'un evinde kalıyorlar."Ekibimiz bu görevleri yaparken birbirlerine çok yakınlaşıyorlar. Artık aile gibiler

Hyori'yi gördükten sonra karnına ağrılar giren Ho Dong Ajuşi :)




ÜÇÜNCÜ DURAK PART 2:KORKULARININ ÜSTESİNDEN GEL...

Ekibimizin Güney Kore'deki ikinci görevleri korktukları şeylerin üstesinden gelmek.Ekibimiz toplanıyor ve herkes korktukları şeyleri yazıyor ortak korku yüksek dalış çıkıyor ve serüven başlıyor.Si Yoon ve Yoon Jong Shin yüzmeyi bile bilmemelerine rağmen çok denediler.Koçlarının Hyun Joong'a gaz verme çabalarına bakıyoruz.

Hyun Joong'un son resimdeki ifadesi... :O

*Si Yoon yükseklik korkusunu yenebilmek için her gün çalıştı ve artık atlayabiliyor.EunHyuk ve Hyun Joong en son 10 metreden atlamayı başardı.Diğer üyeler 5 ve 7.5 metre atlayabiliyorlar.


*Ekibimiz 7 Temmuzda uzman dalış şampiyonasında yarıştı :)




Ben bu programı çok sevdim umarım sizde seversiniz alt yazılı bölümleri buradan izleyebilirsiniz program hala devam ediyor kapanışı Hyun Joong oppanın bu tatlı fotoğrafı ile yapıyorum herkese iyi günler ve iyi seyirler :)

23 Temmuz 2013 Salı

EN GÜZEL KORE DİZİLERİ PART 2


Merhaba sevgili çingularım neredeyse bir ay önce yazdığım iki partlık dizi listesinin devamını sizlere sunuyorum ve açılışı MinHo ile yapıyorum... izleyecek güzel diziler bulmanız dileğiyle iyi okumalar ve izlemeler. (Sıralama yoktur)












GU FAMLLY BOOK-GUGA MEDİCAL BOOK 
Benim tüm zamanların en güzel Kore dizileri listemde ilk üçe girer.İzlerken bir ağlayıp bir güldüren bir yapım olmasına rağmen her şey harika anlatılmıştı.Konusuna gelirsek fantastik-tarihi Kore efsanesi olup birçok dizi ve filime konu olmuş gumiho'nın hayatını anlatıyor.1000 yıllık bir Gumhio insan bir kadına aşık olur ve insan olması için 100 gün boyumca dua  edip 3 kuralı çiğnememesi gerekir eğer çiğnerse 100 yıl boyunca şeytan olarak yaşamakk zorunda kalacaktır.Gumhio o insan kadınla evlenir ama ona Gumhio olduğunu korkup kaçmasını istemediği için söylemez.İnsan olmasına 10 gün kala 3 kuraldan birincisini çiğneyip kutsal varlık görünümünü eşini korumak için başka bir canlıya gösterir.Kadın korkup kaçar ve Gumhio 100 yıl boyunca şeytan olmak zorunda kalır.Bu evlilikten Yarı Gumiho yarı insan olan kutsal bir canlı doğar kadın oğlunu korumak için nehire bırakıp terkeder.Dizinin asıl hikayesi nehre bırakılan Choi Kang Chi'nin aşkını ve insan olma mücadelesini anlatır.Ben bu diziyi yayınlanırken izlemiştim diğer bölümü bekleyene kadar çok zorluklar çektim.Lee Seung Gi ve Suzy'i ayrı ayrı çok severdim ama çift olunca daha bir sevdim :)  dizinin etkisinden hala çıkamadım herhalde ki düşünürken bile ağlayasım geliyor. Harika bir 2013 yapımı herkese tavsiye ederim...







MP
MY PRİENCİES
Her ne kadar başroldeki kızdan son zamanlarda Rain sayesinde nefret etsemde dizideki karakterine bayıldım çok samimiydi, hele o hazır cevaplar.İlk dizim olduğu için yeri bende ayrıdır bu dizinin.Konusu biraz sıradan ama anlatayım sizlere izlerken çok eğleneceksiniz :) Park Hae Young Kore’nin en büyük şirketlerinden biri olan Daehan Grup’un başkanının torunudur.Lee Seol sıradan bir üniversite öğrencisidir.Bir gün dedesi Park Hae Young'tan Lee Seol'u bulmasını ister.Hae Young kızı bir şekilde bulur ve dedesine götürür.Dedesi kızın meşhur Lee soyundan gelip Ölen Son prensin kızı olduğunu söyler.Artık kızımız bir prensestir ve Park Hae Young dedsinin isteği üzerine prensesin her anlamda özel öğretmeni olacaktır








PANDA AND HEDGEHOG
Öyle kirpiyi Allah herkese nasip etsin diyorum.En iyilerden biri olmasada aklıma izlerken çok eğlendiğim bir diziydi.Bu diziye sırf Donghae ve Gu Familly Book'un babası Choi Jin Hyuk var diye başlayıp aşık olduğumu itiraf ediyorum daha doğrusu diziye değil pastalara.Konusuna gelirsek gayet eğlenceli Pan Da Yang'ın babasının ona hediye ettiği PANDA adında bir pastahanesi vardır ama sadece tek bir pastacısı vardır ve oda güzel pasta yapmadığı için PANDA batmak üzeredir.Seung Ji (Donghae) insanlara borç para verip faiziyle alarak kolay para kazanmaya çalışan bir insandır.Ayrıca dedesi sayesinde harika pastalar yapmaktadır.Olaylar sonucu Seung Ji PANDA cafe'yi kurtarmak ve kendisini %50 ortak yapabilmek için PANDA Cafe'de işe başlar peki ya Panda Cafe kurtulabilecek mi? 








SUNGKYUNKWAN  SCANDAL

Bu diziyi sevme nedenim kadrosu efendimYoochun'u zaten severdim ama Song Jong Ki ile bu dizide karşılaştım ne şeker gülümsemesi var o çocuğun :) Dizi Joseon döneminde geçiyor.Tarihi bir dizi diye ön yargıyla yaklaşmıştım ama izlerken en eğlendiğim dizilerden...Konusuna gelirsek Joseon Hanedanı'nın hüküm sürdüğü sıralarda kızların üniversite okuması yasaktır.Kim Yun Hee (Park Min Young) akıllı ve çalışkan bir kızdır bir kitapçıda el yazısı kitap yazmaktadır.(Bu arada kızımızı herkes erkek sanıyor.)Bir gün öğrencilerden biri kendi yerine Sungkyunkwan Üniversitesi sınavına girmesini ister kızımız başkasının yerine sınava girecekken 2.başbakanın oğlu olan Lee Seon joon'a (Yoochun) yakalanır.İkilimiz bir süre içinde arkadaş ulurlar kızımız erkek kılığına girerek Sungkyunkwan Üniversitesi'ne Seon Joon ile gitmeye başlar.Peki ya kızların üniversiteye gitmesinin yasak olduğu dönemde kızımız o kadar erkeğin içinde neler yaşayacaktır? Ön yargılı olmayın izleyin derim...








NİCE GUY - THE INNOCENT MAN

Benim ön yargı ile başlayıp (3 kez başlamanın eşiğinden dönmüştün)
2012 dizileri arasında en sevdiğim dizi olmuştur kendileri.O bebek suratlı şebeği nasıl kötü adam yapmaya gönülün nasıl el verdi noonası neden? neden? şaka bir yana ben Song Jong Ki'i çok severim baya severim yani bu diziye başlamamın yegane sebebi kendisidir.Konusuna gelirsek Kang Mo Ra (Song Jong Ki) bir nevi hayatının altın döneminde olan tıp öğrencisidir zekiliği ve çalışkanlığı ile bütün doktorların gözüne girmiştir hayat ona güzeldir yani...Bir gün noonasından (Park Si Yeon) telefon gelir Mo Ra beni kurtar diye.Bizim Mo Ra'nın kardeşi hastadır kardeşine 100'e kadar say geleceğim diyerek noonasının yanına gider.Gittiğinde yıkılır çünkü noonası otel odasında bir adamı öldürmüştüm.Kız ne yapacağım diye ağlarken bizim saf oğlumuz kardeşini,kariyerini arkasında bırakıp noonasının işlediği cinayeti üstlenir.Hapisten çıktığında tamamen dibe batmıştır para için bedenini satıyordur ve noonasının evlendiğini öğrenmiştir. Han Jae Hee (nonası) Kore'nin büyük şirketlerinden olan TARESAN 'ın sahibi ile evlenmiştir ve kendinden 2 yaş küçük üvey kızı vardır.Mo Ra Han Jae Hee'nin üvey kızı Soo Eun Gi (Moon Chae Won) kendine aşık ederek intikamını alacaktır.Bu diziyi izledikten sonra ,moon Chea Won'a aşık oldum çok asil bir kadın.Dizinin bütün oyuncu kadrosunu seviyorum herkese tavsiye ederim.Avukat Park...









49 DAYS

En iyiler demişken 49 Days'i yazmamak olmaz.Bence bu dizi herkesin gözünde tüm zamanların en güzel 5 dizisi arasına girer.Çok farklı ve ders alınması gereken bir konusu var ben bu dizi sayesinde şunu öğrendim "HER ANINIZI SON ANINIZ GİBİ YAŞAYIN".Dizinin tek kötü yanı vardı oda sonuydu,dizi bittikten sonra yarım saat boyunca hiç durmadan hıçkırarak ağlamıştım.Hatta annem tarafından "dizi için ağlanırmı demişti.(Benim annem şu anda benden çok 90'a yakın dizi izlemiş olmasına rahmen 49 Günü bana inat izlememiştir ve dizi için ağlanırmı diyen annem I Love To Kill ve MİSA'da ağlamıştır)neyse boşverin annemi...Konusuna gelirsek Sizce etrafınızda sizin için saf göz yaşı dökebilecek kaç kişi vardır?
Shin Jin Hyun (Nam Gyu Ri)nişanlısı ile evlilik planları yapan genç bir kızdır.Bir gün zincirleme bir trafik kazası olur ve kızımız vakti gelmeden ölür.Ruh bekçisi (Jung Il Woo) yaşam süresi dolmadığı için genç kıza bir soru sorar şu anda olmek mi istersin? yoksa 49 Gün içerisinde 3 farklı kişiden 3 ayrı gözyaşı toplayarak yaşamakmı istersin? Jin Hyum ikinci seçeneği seçer ona 49 gün süre verilmiştir.Bu süre içerisine psikolojik sorunları olan Song Yi Kyung (Lee Yo Won)'un bedenini kullanacaktır.Göz yaşlarını toplamaya çalışırken hem kendisinden saklanan sırlar hem de bedenini kullandığı Yi Kyung hakkındaki bilinmeyenler ortaya çıkacaktır.Bu diziyi herkese şiddetle tavsiye ediyorum fazla dram gözüktüğüne bakmayın güldüren unsurlarda var.Ruh Bekçisi...








LOVE RAİN-LOVE RIDES THE RAIN

"Bende sarı şemsiye istiyorum!"herkes bu tepkiyi verdi hadi itiraf edin.
Bu diziyi hatırlamak bile güzel dizi bittikten sonra kendimi uzun bir süre boşlukta gibi hissetmiştim.Tüm kadrosunu seviyorum.Bu diziye JKS var diye başladım ama şu anda YoonA'yı da  çok seviyorum diğer SNSD üyelerinin aksinde bu kızımızda tek bir iğne bile yok tamamen doğal.Konusuna gelecek olursak 70'lerde ve günümüzdeki iki farklı aşkı anlatıyor.Nasıl hemen söyleyeyim In Ha (JKS) zengin bir aileden gelen sanat öğrencisidir.Okulda Kim Yoon Hee (YoonA)'nin yanından geçerken ona 3 saniyede aşık olur . İkilimiz bir süre birlikte olsalarda üçüncü şahıslar yüzünden 30 yıl boyunca ayrı kalırlar.Bu süreç boyunca ikisi de evlenmiş ve çocukları olmuştur ancak birbirlerini asla unutamazlar.2012 Sea Joon (JKS In Ha'nın oğlu) ünlü bir fotoğrafçıdır.Bir katolog çekimi yapmaya Japonya'ya gitmiştir tam trenden indiği zaman Ha Na (YoonA Yoon Hee'in kızı) ile çarpışır.Çarpışma esnasında Ha Na'nın telefonu Joon'un cebine girmiştir olaylar bu telefon sayesinde başlar...Bazen güldürüp bazen ağlatan bu yapımı eminim sizde seveceksiniz. 







I Miss You - Missing You

Ağlayıp isteyipte ağlayamıyorsanız bu dizi birebir.Ben zaten Yoon Eun Hye'i çok severim dizide o ağlarken bende ağladım Unnime çok üzüldüm dizi boyunca ağlaması durmadı.Konusuna gelelim Lee Seo Yeon (Yoon Eun Hye)'un babası katillikle suçlanmaktadır bu yüzden hiç arkadaşı yoktur.Bir gün sınıflarına Han Jung Woo (Yoochun) gelir.Jung Woo'un ailesi zengin ve saygındır.Jung Woo kızımızla arkadaş olmak ister kızımız ilk başlarda istemesede sonradan alışır ve bir süre sonra birbirlerine aşık  olurlar.Bir gün ikilimiz yolda yürürken Jung Woo'un babasının düşmanları ikilimizi kaçırır ve Seo Yeon'a tecavüz ederler bunun üzerine Jung Woo kaçmak için bir şans bulup kaçar amacı yardım getirmektir.Seo Yeon kendisi tecavüze uğradığı için onu bırakıp gitti sanar.Yıllar sonra Seo Yeon tecavüze uğradıktan sonra yaşadığı Henry ile nişanlanır.Annesi bilr ölü olduğunu düşünmesine rahmen Jung Woo ölmemiş olduğunu söylemeye devam eder.Peki ya Seo Yeon ve Jung Woo karşılaşırsa?Bu dizide çok ağladım çok üzücü bir konusu vardı içim sızladı.Dram sevmiyorsanız sizi sıkar ama dram sevenlere önerebilirim.








DREAM HİGH
Tamam bir dizide idol oynatılır da 5 tane birden aynı dizide oynatılmaz ki dizinin başrolerindeki 6 kişiden sadece Soo Hyun oyuncu.Şaka bir yana benim en sevdiğim dizilerdendir Dream High. İnsana ders veren dizileri ben çok severim amaçsız olacağına diziden ders çıkarmanın daha güzel olduğunu düşünüyorum.Bu dizi bize hırsın ve çalışmanın önemini gösterdi.Dizinin kadrosu Suzy (Miss A) , Taecyeon (2PM) , Kim Soo Hyun , EunJung (T-ara) , WooYoung (2PM) , IU Konusu ise Kirin Sanat Okulu Korenin en iyi sanat okuludur.Okulda dans ve vokal eğitimi verilmektedir.Dizi eğlence dünyasının gerçek yüzünü idollerin nasıl bugün ki hallerine geldiklerini anlatıyor. 








PROTECT THE BOSS
Protect the Boss tüm zamanların en komik dizilerinden.Diziye zaman geçsin diye başlamıştım ama JaeJoong'a aşık olarak bitirdim.Bir insan bu kadar mimiksiz olur tamam o gülünce bende gülüyorum ama bu kadar suratsızlık fazla.İlk kez bir dizide ikinci çiftide çok sevdim.Konusuna gelirsek;No Eun Sul (Choi Kang Hee) iş arayan bir işsizdir.Bir gün kendine sekreter olarak iş bulur sekreteri olacağı kişi çocuk ruhlu ve hiç büyümemiş Cha Ji Hun'dur (Ji Sung)Çalıştığı şirketin asıl varisi olan Cha Ji Hun bir süre sonra Eun Sul'a aşık olur ama onu şirkette işe alan Cha Moo Woo (JaeJoong) çoktan onu sevmeye başlamıştır.Peki ya bu iki çatlak kuzenin ilk aşklarıda aynı olursa ve geri dönüp onları başka bir insana aşık bulursa olursa olay tam bir komedi olmazmı? İzlerken eminim çok eğleneceksiniz :)






Listeme bilerek eklemediğim Boys Over Flowers , I'm Sorry I Love You ,I Love To Kill , Düşlerimin Prensi gibi diziler var bu diziler artık bir klasik olduğu için eklemeye gerek görmedim.Siz zaten biliyorsunuz.Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın sevgili çingularım :)


22 Temmuz 2013 Pazartesi

"MONSTAR" AŞKIN MÜZİKLE BULUŞMASI




Annyeonghaseyo sevgili çingularım. Yeni bir diziyle geldim.Diğer yazımda 2013'ün bomba diziler ile geldiğini söylemiştim kesinlikle haklı olduğumu size 12 Bölümlük harika bir dizi ile kanıtlayacağım.O zaman başlayalım...
Monster+Star=MONSTAR






Anlatmaya nereden başlasam bilemedim.Öncelikle diziyi izleme nedenlerimizi sayalım.




























*
BTOB grubu dizide Yoon Sul Chan'ın grubu Men In Black grubu üyeleri.
*Dizideki oğlanlar yakışıklı , kızlarımız güzel.
*Dizimizin esas oğlanı  BEAST (B2ST) grubunun yakışıklı repperı JunHyung onun çatlak davranışları diziyi izlemek için başlıbaşına bir neden.
*
Dizinin müzikleri harika en çok dinlenenler listemde günde en az 3 defa dinliyorum.
*Dizide oynayan bütün oyuncuların sesi güzel bu da bir dizi değilde müzikal izliyormuş hissi veriyor
Ve daha birçok neden.An itibari ile diziyi anlatmaya başkıyorum


KONUSU

Yoon Sul Chan bir idoldür.Şirketi ondan imajını düzeltmesi ve insanlara örnek olması için liseye devam etmedini söyler Sul Chan başlarda itiraz etsede okula başlamak zorunda kalır.Esas kızımızın babası öldükten sonra hayatla bağlantısı kopmuştur.Annesi ile birlikte 5 yıl Yeni Zellanda'da sadece koyunlarla konuşarak yaşamıştır.Kızımız Kore'ye yeni geldiği için hiç kimseyi tanımıyordur bir gün Sul Chan kızımızın okuduğu liseye dizi çekmek için gider çektiği dizinin başrolü olan nona'sına gıcık olduğu için okulun kuytu bir yerinde kızı sıkıştırır tam öpeceken Se Yi'ı fotoğraf çekerken görür.Onların fptoğraflarını çekti sanar ama Se Yi sadece "dudaklar"ı çekmiştir.Olaylar da bu "dudak"la başlar.Sul Chan ne tesadüftür ki dizi çekmeye gittiği okula şirketin isteği üzerine gitmeye başlayınca fotoğraflarını çeken "dudak"ile karşılaşır peki ya Sul Chan "dudak"ın sıra arkadaşı olmak isterse?




KARAKTERLER



Yong Joon Hyung - Yoon Sul Chan
Yoon Sul Chan "Man In Black" grubunun lideri.İçinde derin yaralar taşımasına rağmen dışardan güçlü ve havalı gözüküyor.Dizide en sevdiğim karakter ayrıca duygularını ifade etmekte çok başarısız.Harika piyano çalıyor.






Ha Yeon So - Min Se Yi
Babası öldükten sonra dışarıdaki dünyayla bağlantılarını kesmiş bir genç kız 5 yıl Yeni Zellanda'da koyunlarla konuştuktan sonra Kore'ye dönüyor ve çok enteresan(!) bir liseye kayıt oluyor.


Kang Ha Neul - Jung Sun Woo
Okul ve sınıf başkanı.Se Yi 'ye içten içe bir aşk besliyor.İçine kapanık ama okulun en popüler çocuklarından  biri. Bas gitar ve çello çalıyor.



DAHEE-KİM NA NA
Okuldaki herkesin korktuğu bir kız.Kimse onunla arkadaş olamaya cesaret edemiyor sınıfın en arka sırasında yalnız oturuyor...Babası bir gangster olduğu için başı sürekli belada sesi çok güzel ama kullanmıyor.


Kang Ui Sik - Park Kyu Dong
Namı değer "Radio" okulda sürekli aşağılanan hor görülen bir genç.İnsanlar sürekli onunla dalga geçiyor ama o zaten kendinden nefret ediyor.Geçmişte yaptığı bir hata yüzünden bunları hak ettiğini düşünüyor.



Kim Min Young - Sim Eun-Ha
Kiloları yüzünden kendine küsse de dışarıya bunu yansıtmaz.Dışarıya göre o hatat dolu bir genç kızdır...


Park Kyu Sun - Cha Do Nam
Eski Judo'ducur bir sakatlık nedeniyle bırakmak zorunda kalmıştır.Judoyu bırakmak zorunda kaldıı sakatlık bir arkadaşı yüzünden olmuştur ve o günden beri nefretle yaşamıştır.




Ahh Nae Sang - Han Ji Woong
Geçmişinde olan şeyler yüzünden kendini yalnızlığa mahkum etmiştir.Birçok sırrı vardır





***OST VE SPOİLER***

!Diziyi izlemeyenlerin videoları izlememesini tavsiye ediyorum spoiler içerir!


Ben bir No Min Woo aşığı olarak konuk oyuncu olduğunu öğrendiğimde kısa bir şoka girmiştim buda dizide All For One ile sergiledikleri performans :)





Cha Do Nam ve Park Kyu Dong 2NE1 I'm Best 
Bu şarkıdan sonra Yoon Sul Chan'ın tepkisi "Cha Do Nam birlikte müzik yapalım. Hayır! Hayır! BİRLİKTE YAŞAYALIM" fırsatçı insan :)






Burda Sul Chan çok tatlıydı Se Yi bizimkine gitar çalmayı öğretiyordu.Birlikte gitar çalıp düet yaptılar.Se Yi iyice tuhaf hissetmeye başladı :)



Dizinin son performansı ben bayıldım hatta ben bu şarkıyı dinlerken ağlıyordum T.T




BTOB üyeleri ve JunHyung'un performaslarına 5/5 veriyorum :)





Se Yi ve Sun Woo bizim oğlanı performans için beklemeyince Sul Chan tek başına performans sergilemişti resmen kıza ilanı aşk etti :) Kesinlikle Türkçe Altyazılı izlemelisiniz :)






COLORBAR üyeleri ve onların mükemmel performansları :) Na Na'nın sesinden haberi olmayan okul ahalisi şoka girmişti ^ ^ 




Dizide en üzüldüğüm sahnelerden biri bu çocuğa çok acıyorum "Radio şarkı söyle" radio şarkı söyle "Radio sus" radio susar.Çocuğa köpek muamelesi yapıyorlar.Se Yi burada çok güzel söylüyor.




***

*Bu replik şimdiden efsane oldu "BEN STARIM!". Se Yi cocuğa ne zaman hakaret içerikli bir şey söylese Sul Chan anında  "BEN STARIM!" diyor.Aksini inkar eden yok zaten bebeğim üzmeyin bu çocuğu.Evet sen starsın canım :)









*Bu çocuğa çok üzülüyorum resmen kendinden nefret ediyor :(




*Susması için Se Yi 'ı üzerine çeken Sul Chan'ın ibretlik bakışı





*Hesap yeteneği olmayan Yoon Sul Chan





*Bu bana Sceret Garden'ı hatırlattı :)




*Dokundu diye gülümsemeye bakın Sul Chan'ın ^^






Bitişi çatlak Yoon Sul Chan ile yapıyorum herkese iyi seyirler.Başka bir postta görüşmek üzere hoşçakalın...