20 Ağustos 2013 Salı

"WE ARE ONE WE ARE EXO"


Merhabalar sevgili çingularım.Bu yazıyı aslında daha önce yazmak istiyodum ama bugün yarın derken zaman geçti.Bahsettiğim 2012'de çıkış yapan yeni sayabilecek bir grup olan EXO.Hadi EXO'yu tanıyalım...








EXO PLANET
EXO 12 üyeden oluşan bir K-Pop grubu çıkış tarihleri 09.04.2012.SM'i ne kadar sevmesemde en sevdiğim gruplarda SM'in , kaliteli gruplar çıkardığını kabul etmek lazım.EXO, EXO-K ve EXO-M olarak ikiye ayrılıyor EXO-K Koreli üyelerden EXO-M ise 4 Çinli 2 Koreli üyeden oluşuyor.







ÜYE TANITIMI
SUHO 
EXO-K , EXO


EXO-K ve EXO'nun lideri ve vokali nam-ı değer grubun annesi. gerçek adı Kim Joon Myeon 22 Mayıs 1991'de doğmuş :) Bisiklete binmeyi ve golf oynamayı çok seven Suho Kore'nin ikinci Siwon'u deniliyor.Rol modelleri Super Junior ve DBSK sonunuz onlar gibi olmasın diyoruz.




KRİS
EXO-M , EXO



Exo-M'in lideri ana raper ve alt vokalist Suho grubun annesi ise Kris babasıdır diyor üyeler. Gerçek adı Wu Fan 6 Kasım 1990'da doğmuş.Kris basketbol oynamayı çok seviyor.Rol modelleri DBSK'den Yunho ve göz bebeğimiz Siwon.Şunu söylemeden geçemeyeceğim Kris grubun en uzun boylusu boyu;1.87 cm.


XİU-MİN
EXO-M , EXO

Lider vokalist ve dansçı.Xui-Min aslında bir Koreli gerçek adı Kim Min Seok.Xiu-Min grubun en temiz ve en düzenli üyesidir yurtta temizlik ondan sorulur sürekli diğer üyelerin arkalarını toplar.26 Mart 1990'da doğmuştur ve grubun en büyük üyesidir.Rol Moderi Super Junior'dır ve BoA unniye çok saygı duyar.

LUHAN
EXO-M , EXO



Lider vokal , dansçı ve Kai ile birlikte grubun yüzüdür.Luhan grubun 4 Çinli üyesinden biri 20 nisan 1990 doğumlu. Ben Luhan'ın Çinli olduğunu öğrendiğimde kısa çaplı bir şok yaşamıştım gerçek adını kullanmaktadır.Luhan tespitlerime göre sevilen üyelerden biri bende çok severim kendisini.Futbol oynamayı çok sever.Rol modelleri Super Junior ve DBSK.

LAY
EXO-M , EXO

EXO-M'in lider dansçısı ve vokalist.Lay grubun 3.Çinli üyesi asıl adı Zhang Yi Xing.Lay gitar çalmayı ve dans etmeyi çok seviyor.Grubun en dalga geçilen konularından biri Lay'ın "İYİLEŞTİRME" yeteneğidir.Ne bu yetenek derseniz EXO'nun MAMA klibinde herkesin bir yeteneği vardır Lay'ın ki ise iyileştirmedir bu yüzden üyeler ne zaman halsiz olursa Lay'e gidip kendini iyleştirmesi gerektiğini söylüyor.Lay'in rol modeli Super Junior.



BAEKHYUN
EXO-K , EXO



Ana vokal ve dansçı.Baekhyun'un gerçek adı Byun Beak Hyun.Hapkido alanında uzman olan Hyun ayrıca çok güzel piano çalıyor.Bu biraz kişisel terciğim olabilir ama bence gruptaki en masum surat Beakhyun ve Luhan'ınki.6 Mayıs 1992'de doğan BaekHyun'un Rol modeli binb ir surat Rain'imiz.(BaekHyun'u zaten severdim şimdi iki kat seviyorum)

CHEN
EXO-M , EXO



Ana vokal Exo-M'de olduğuna bakmayın Chen aslında bir Koreli gerçek adı Kim Jomg Dae 21 eylül 1992 doğumlu :)Grubun en dans edemeyen üyesi diyebiliriz ve bu özelliği sayesinde en dalga geçilen üyelerden biridir. Chen piano çalmayı ve şarkı söylemeyi çok seviyor.Rol modeli Super Junior. 
CHENYEOL
EXO-K , EXO



Ana raper ve yan vokalist.Diş zengini Heppy Virus EXO'nun sesi.Gerçek adı Park Chan Yeol 27 kasım 1992'de Kore'de doğmuş.Chen kadar kötü dans etmesede ChanYeol'lada dalga geçerler.ChanYeol'un enstürman çalabilme yeteneği biz Exotic'leri hayrete düşürdü tam dört enstürman çalabiliyor.Gitar, davul, kontrbas ve piano maşallah ChenYeol'muza.Rol modeli Jason Mraz ve Eminem.

D.O
EXO-K , EXO



Lider vokal ve dançı.Gerçek adı Do Kyung So 12 Ocak 1993 doğumlu.D.O mükemmel denilebilecek kadar iyi beatbox yapabiliyor ve şarkı söyleme yeteneğini zaten Soo yurtta yemek işlerinden sorumlu olsanda ne kadar yemek yapabildiği bilinmez(?).Rol modeli Yoo Young Jin.

KAİ
EXO-K , EXO



Ana dansçı, grup yüzü ,vokalist ,raper(Hey maşallah :)Sıra geldi en sevdiğim üyeye biraz uzatırsam kusuruma bakmayın  10 üyeden sonra anca sıra geldi ^^  Gerçek adı Kim Jong In 14 Ocak 1994 doğumlu.Kai profesyonel olarak bale, cazz ve hip hop yapabiliyor.Aslında Kai benim ilk tanıdığım üye ben koyu Shawol'um ve Kai Teamin ile çok yakın arkadaş Exo ile tanışmama bir nevi Teamin vesile olmuştur.Zaten o günden sonra öğrendimki Shinee Kai'yi küçük çocuğu olarak görüyormuş.Rol modeli Michael Jackson :)

TAO
EXO-M , EXO



Exo-M'in maknaesi Rapçi ,vokalist.Romantik Kung Fu Panda.Tao grubun en küçük Çinli üyesi gerçek adı Huang Zi Tao 2 mayıs 1993 doğumlu.Tao siyah kuşak dövüş sanatları ustası.Bu yüzden lakabı Kung Fu Panda onu rahatça bir programda elinde sopalarla görebiliriz..Rol modelleri Super Junior,DBSK ve SNSD.


SEHUN

EXO-K , EXO



Maknae ,dansçı , raper alt vokalist.Adı Oh Se Hun 12 Nisan 1994 doğumlu.O bizim gwiyomi prensimiz.Sehun en küçük oluğu için aegyo'su en fazla üye Sehun'u gittikleri her yerde gwiyomi ya da meşhur Bbuing Bbuing~~ hareketi yaparken görebilirsiniz. Gwiyomi için tık tık Bbuing Bbuing~~ için tık tık Sehun'un rol modeli BoA unni :)






KLİPLER
*Çıkış şarkıları Mama ama SM Town ön tanıtım olarak What is Love'ı yayınladı.

EXO-K What is Love-Korean Version.


EXO-M What is Love-Chinese Version.



*Grubun asıl çıkış şarkısı History Çıkış tarihi: 9 mayıs 2012 Exo-K Kore'de çıkış yaparken aynı anda Exo-M Çinde çıkış yapıyordu.Bunu gerçekleştiren ilk grup EXO'dur.
EXO-K HISTORY-Korean Version.
 


EXO-M HISTORY-Chinese Version.





*Mama grubun birinci albümünün çıkış parçası olarak tasarlandı.İlk olarak EXO'nun Showcase'inde canlı sahneye sunuldu izlemek için tık tık.
Yayınlanma Tarihi:7 Nisan 2012.

EXO-K MAMA-Korean Version.


EXO-M MAMA-Chinese Version.




*Sıra geldi benim en beğendiğim şarkılarına.EXO'nun hepsinin bir arada olduğu ilk klip bu şarkınında diğer şarkılar gibi hem Korece hem de Çince versyonları söylendi.

EXO WOLF-Korean Version.
 


EXO WOLF-Chinese Version.


EXO WOLF-Drama Version.




*Çıkan son klipleri EXO tekrar hep beraber bu yazıyı bu kadar bekletmemin asıl nedeni comebacki beklememdi comeback geldi bende o gazla yazıya başladım.

EXO GROWL-Korean Version.


EXO GROWL-Chinese Version.



ÖDÜLLERİ

- En İyi Çaylak Ödülü (EXO-K) – 27. Golden Disk Ödülleri

- Yılın En İyi Çaylağı Ödülü (İlk-Yarı) (EXO)- Tower Record (K-Pop Lovers!
Awards)

- En İyi Giyiniş Ödülü (EXO) – 5. Mengniu Music Billboard Ödülleri

- Yılın En Popüler Grubu Ödülü (EXO-M) – 5. Mengniu Music Billboard Ödülleri

- Çaylak Şarkıcı Ödülü (EXO-K) 19. Korean Entertainment Art Ödülleri

- Yılın Süper İdol Çaylağı Ödülü (EXO-K) - Arirang's Simply K-Pop Ödülleri

- Yılın Çaylağı Ödülü (EXO) – 4. Philippine KPop Ödülleri

- 2012’nin En İyi Çaylağı Ödülü (EXO) - Tower Record (K-Pop Lovers! Awards)

- En İyi Çıkış Ödülü (EXO) - 2012 Omona They Didn't Awards

- En İyi Konsept Ödülü (EXOPlanet & Powers) (EXO) - 2012 Omona They Didn't Awards

- History – En İyi Single 2012 (EXO-K) – JpopAsia Müzik Ödülleri 2012 (Kpop Division)

- MAMA – En İyi Albüm 2012 (EXO-K) - JpopAsia Müzik Ödülleri 2012 (Kpop Division)

- En İyi Erkek Grubu Ödülü(EXO-K) - JpopAsia Müzik Ödülleri 2012 (Kpop Division)

- Favori Sanatçı / Grup Ödülü(EXO-K) - JpopAsia Müzik Ödülleri 2012 (Kpop Division)

- En İyi Klip - MAMA (EXO-K) - JpopAsia Müzik Ödülleri 2012 (Kpop Division)

- Popüler Grup Ödülü (EXO) – 4. Annual Baidu Ödülleri

- En İyi Çaylak Grup Ödülü (EXO) - SBS Pop Asia Ödülleri 2012

- En İyi Klip "History" (EXO-K) - SBS Pop Asia Ödülleri 2012

- Best Engrish MV (EXO) - Eat your Kimchi Ödülleri 2012

- En İyi Yeni Sanatçı Ödülü (EXO-K) – 22. Seul Müzik Ödülleri

- En İyi Erkek Çaylak Grup Ödülü (EXO) - 2012 Soompi Ödülleri

- En İyi Yeni Sanatçı Ödülü (EXO-M) - VCharts Ödülleri 2013

- Çin’deki En Popüler Sanatçı Ödülü (EXO-M) - VCharts Ödülleri 2013

- En Popüler Grup Ödülü (EXO-M) – 13. Annual Music Billboard Ödülleri

- Yılın Çaylağı (EXO-M) - Çin Müzik Ödülleri

- En Popüler Grup (EXO-M) - Çin Müzik Ödülleri

- En İyi Giyiniş (EXO-M) - Çin Müzik Ödülleri



ödüller kısmı Exo Planet Turkey'den alıntıdır.Lütfen sizde EXO'yu sevin ve sevdirin.Başka bir postta görüşmek üzere hoşçakalın çingularım. 

6 yorum:

  1. bende senin gibi taemin sayesinde kaiyle ve sonrasında da exoyla tanıştım ve aşık oldum (yinede önce taemin sonra kai :D)

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle yorumun için teşekkürler :) EXO şu anda gerçekten çok popüler sevmemek elde geğil

    YanıtlaSil
  3. Parmaklarına sağlık fakat bilgilendirmede bir hata var :) Exo-M üyelerinin ikisi Koreli bu üyelerde Xiumin ve Chen ^^

    YanıtlaSil
  4. Aslında sen deyince şu anda farkettim :D Bende biliyorum ve hemen düzelttim yorumun için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. beakhyun ve chanyeol'ün fotoğrafları karışmış sanırım ^-^

    YanıtlaSil
  6. Tanıtım için teşekkürler ve Chenyeol?...

    YanıtlaSil